Ziua Culturii Naţionale

Programul cultural pe anul 2017 al Centrului de Cultură „George Apostu”, ce se va desfăşura sub genericul „ImagiNație – energia culturii”, a debutat pe 15 ianuarie cu o serie de comunicări reunite sub genericul Ziua Culturii Naţionale / „Mihai, dac-ai ști cât de tare îmi lipsești”.

Expoziţie de caricatură – VEM

De pe simeza Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, grafismele lui VEM tac cu umor, ridiculizând metehnele umane, nu neapărat cu hohote stridente de râs, ci îndemnându-ne la meditaţie. Printre liniile trasate cu fermitate, se distinge o undă de tristeţe generată de melancolia după o lume imposibil de perfectă.

Saloanele Moldovei

Expoziţia-concurs de artă plastică contemporană „Saloanele Moldovei”, deschisă în ultimii 26 de ani artiştilor plastici din România şi Republica Moldova, a fost inaugurată în data de 14 iulie 2016, la Bacău, prin trei vernisaje găzduite de Galeriile „Alfa”, „Galeriile Frunzetti” şi Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”.

galerie-spectacolul-cartii

Spectacolul cărţii, spectacolul lumii

În perioada 21-22 mai 2016, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău a organizat, la Chişinău, în colaborare cu ICR „Mihai Eminescu” Chişinău, Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova şi Universitatea Tehnică a Moldovei, un amplu proiect cultural artistic: „Spectacolul cărţii, spectacolul lumii”.