Centrul de Cultură „George Apostu” organizează vineri, 27 iulie 2018, ora 17.00, la sediul instituției, evenimentul de închidere a programului internațional de rezidențe artistice de sculptură „Albastru”, ediția a II-a, la care au participat trei artiști cu o activitate artistică impresionantă: Napoleon Tiron (România), Amancio González Andrés (Spania) și Yoshin Ogata (Japonia). Curatorul programului este artistul Maxim Dumitraș (România), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Despre proiect, artiști și lucrările care vor înnobila patrimoniul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” vor vorbi criticul de artă Petru Bejan, prof.univ.dr. la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, și domnul Secretar de Stat Gheorghe Popa, directorul fondator al Centrului și inițiatorul proiectului de rezidență.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani (2017-2019), cu scopul de a îmbogăți patrimoniul instituției și „Muzeul în aer liber”, și de a crea un veritabil spațiu de vizitare, descoperire și contemplare a artei sculpturale a unor artiști importanți, care vor lăsa în urmă o moștenire artistică și spirituală prețioasă.

Artiștii au finalizat nouă lucrări în lemn cu o tematică bine definită (Albastru), dar cu abordări stilistice diferite. Operele artiștilor vor fi donate la finalul rezidenței Centrului de Cultură „George Apostu” și vor îmbogăți spiritual și cultural spațiul Muzeului în aer liber („Grădina cu statui”).

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și a beneficiat de sprijinul unor sponsori importanți: Direcția Silvică Bacău – RNP ROMSILVA, care a pus la dispoziție artiștilor masa lemnoasă din stejar, Societatea de Investiții Financiare Moldova S.A. și S.C. Rolex S.R.L.

Programul cultural pentru anul 2018 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Un an cât un veac” și este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Galerie foto

Video