La Centrul de Cultură „George Apostu”, în data de 12 aprilie 2024, a debutat proiectul cultural „Serile pianistice” pentru anul 2024, rod al colaborării cu Asociația de Concerte „SYRINX”.

Recitalul pianistic ce l-a avut ca protagonist pe DANIEL DASCĂLU a scos în evidență o personalitate artistică puternică, perfecționată și amprentată de educația primită la Universitatea de Muzică din Viena (MDW).

Programul-concept intitulat „Continuum”, interpretat fără pauze, a urmărit crearea unei narațiuni muzicale, în care au fost evidențiate două puncte culminante, în piesa „Gretchen am Spinnrade”, de Franz Schubert/Franz Liszt și în partea a treia a Sonatei „Furtuna”, de Ludwig van Beethoven – piese îngemănate din punct de vedere muzical – urmate de două momente de contemplare, în piesele Arvo Pärt – „Für Alina” și György Ligeti – „Arc-en-ciel”, ca o meditație suspendată în timp și spațiu. Prologul și epilogul au fost susținute de două piese ale lui Bach, oferind un cadru armonios și solemn pentru această călătorie muzicală.

Cu pasiune, talent și tehnică incontestabile, Daniel Dascălu a reușit să creeze conexiuni profunde între piesele interpretate, construind o narațiune sonoră ce a captivat publicul și l-a purtat într-o călătorie fascinantă, în care muzica devine poveste și deschide sufletele către universul emoțiilor și înțelesurilor ascunse.

Programul cultural pentru anul 2024 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Patrimoniu – valoare și valorizare”.