Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău continuă seria „Provocărilor colocviale” cu o nouă întâlnire esențială, obligatorie, de nerefuzat. Pretextul reîntâlnirii cu publicul băcăuan iubitor de cultură autentică este dat de o temă ce ilustrează, în puține cuvinte, întreaga istorie a umanității, deci, o temă în care fiecare dintre noi se poate regăsi – „Despre uitare, răzbunare, iertare”.

A răspuns pozitiv acestei provocări tematice unul dintre cei mai rafinați intelectuali ai României contemporane, un veritabil om de cultură ce impresionează prin eleganța exprimării și prin ușurința cu care abordează diferitele specii literare – poetul, eseistul, romancierul Varujan Vosganian. Un scriitor de o rară profunzime sufletească, despre care am putea bănui că acceptă să facă parte din viața politică doar pentru faptul că aceasta îi oferă infinite motive de a reveni la actul creației.

Tot în spațiul acestor „Provocări colocviale” va avea loc și programul „Spectacolul cărții”, care va cuprinde prezentarea celui mai recent volum de poezii ce poartă semnătura domnului Varujan Vosganian – „Ei spun că mă cheamă Varujan” (București, Editura ART, 2019) – de către domnul prof. dr. Gheorghe Iorga, dar și incitante momente din domeniul artelor spectacolului susținute de Gheorghe Geo Popa și Liviu Mera (violoncel).

Derulat în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România – Sucursala Bacău, evenimentul va avea loc pe data de 21 februarie a.c. în Sala de Marmură (Pavilion Central) a Centrului de Cultură „George Apostu” (începând cu ora 17,00).

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.