Delegația Centrului de Cultură „George Apostu” va participa în perioada 3-5 aprilie 2017, la cea de a patra reuniune transnaţională găzduită de S.I.S.A.M. (Scuola Internazionale Studi d’Arte del Mosaico e dell’Affresco) din Ravenna, Italia, în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+: „Les chemins du bleu en Europe : transversalité des apprentissages et transculturalité des langages”, proiect coordonat de Asociaţia „Paysage et patrimoine sans frontiere” din Franţa și realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Programul reuniunii va cuprinde întâlniri de lucru, prezentarea activităților derulate de fiecare partener, vizitarea obiectivelor turistice axate pe tematica proiectului: mozaicul de la Ravenna.

Proiectul instituției se dorește a fi o punere în valoare a culorii albastru într-un spațiu geografic dat, nord-estul Moldovei,  în istorie, arte și viața de zi cu zi, până în prezent realizându-se multiple ateliere de lucru tematice: icoane pe sticlă, semne de carte cusute cu motive tradiționale, cărți poștale, desen (pornind de la casa arhaică vopsită cu sineală), poezie (în fața picturilor lui Sabin Bălașa din Sala Pașilor Pierduți a Universității „Al. I. Cuza” din Iași) etc.

Vineri, 31 martie 2017, ora 13.00, Centrul de Cultură „George Apostu” continuă traseul culorii albastru prin expunerea lucrărilor pe tema „Albastru” realizate de membrii Centrului de Zi „Clubul Pensionarilor 60+” din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Bacău, provocați să exploreze simbolistica culorii albastru în cadrul atelierelor practice și de creație.