După premiera și succesul de public înregistrat în iarna anului 2019, spectacolul „America de-Acasă” a fost selectat pentru a face parte din programul celei de-a VI-a ediții a unui eveniment cultural cu puternice vibrații de excelență în artele spectacolului pe ambele maluri ale Prutului, eveniment ce aduce pe aceeași scenă cele mai galonate instituții de teatru din întregul areal românesc – Reuniunea Teatrelor Naționale Românești (Chișinău, 15-26 septembrie 2021). Producție a Centrului de Cultură „George Apostu”, spectacolul a fost prezentat publicului „reunionist” în ziua de joi, 23 septembrie 2021, ora 17.00, la Teatrul „Luceafărul”, Chișinău.

Spectacolul „America de-Acasă” se integrează perfect ideii de la care a plecat proiectul Reuniunii Teatrelor Naționale de la Chișinău: regăsirea identității noastre culturale prin intermediul celui mai puternic liant al românității – Limba română –, prin promovarea dramaturgiei naționale în cea mai complexă variantă artistică a sa – arta teatrală. Structural și conceptual, acestea sunt și fundamentele care s-au aflat și se află la baza spectacolului în discuție – reuniunea unor mari dramaturgi, regizori, actori, scenografi din diferite regiuni istorice sub cupola „întâiului și celui mai mare poem al unei națiuni” – limba natală.

Pentru reușita acestui spectacol au răspuns prezent cunoscutul dramaturg român Mircea M. IONESCU, regizorul Geirun TINO, scenografa Sofia LUČIĆ (Teatrul Național „Sterija” din Vârșeț, Serbia), actori ai Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, ai Teatrului Republican Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Republica Moldova, și ai Teatrului Național „Sterija” din Vârșeț, Republica Serbia.

Emisiunea „Bună dimineața”  – TV Moldova 1