„Spectacolul cărţii”, una dintre cele mai apreciate şi interesante manifestări din cadrul Zilelor Centrului „George Apostu”, a continuat sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 17.00, la Sala ATENEU, cu un adevărat spectacol de poezie, critică literară şi emoţionante mărturisiri, prilejuit, de data aceasta, de lansarea cărţii „Mehrab (cele mai frumoase poezii)”, a poetului iranian Sohrab Sepehri, în traducerea prof. dr. Gheorghe Iorga, unul dintre cei mai buni cunoscători ai limbii şi literaturii persane din România.

Cei peste 300 de spectatori au asistat la un regal de poezie în interpretarea actorului Geo Popa, care a recitat din „Mehrab”, completat de criticul literar Adrian Jicu, care a introdus publicul, atât în universul poeziilor lui Sohrab Sepehri, cât şi în creaţia profesorului Gheorghe Iorga.

Ca în fiecare an, Centrul de Cultură „George Apostu” acordă unor personalităţi din viaţa culturală, socială, literară, artistică, unor istorici, filosofi, profesori emeriţi, artişti plastici, actori, Marele Premiu „George Apostu”, pentru merite deosebite în domeniile în care activează, pentru activitatea de promovare a imaginii Bacăului, a culturii şi spiritualităţii acestor locuri.

Marele Premiu „George Apostu” a fost acordat, în anul 2017, prof. dr. Ioan Mitrea, istoric de prestigiu, cercetător, arheolog, scriitor, iniţiatorul şi conducătorul unor reviste de prestigiu în domeniul istoriei şi arheologiei. Laudatio a aparţinut istoricului Virgil Ștefan Niţulescu, preşedinte al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România. Premiul a fost înmânat de o altă personalitate a Bacăului, intrată şi ea, în luna februarie, în Clubul select al octogenarilor, artistul Ilie Boca.

În onoarea sărbătoriţilor, a invitaţilor, a publicului prezent, organizatorul Zilelor Centrului „George Apostu” a oferit un Concert de gală, susţinut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Mihail Jora”, dirijor Sergiu Spiridon.

« de 5 »