Vineri, 29 martie 2019, ora 13.00, a avut loc deschiderea expoziției „Salonul de Primăvară al Artei Naive”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău și Centrul de Cultură „George Apostu”, în spaţiul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu”.
 „Salonul de Primăvară al Artei Naive” continuă şi diversifică acţiunile de susţinere şi punere în valoare a artiştilor naivi din diferite zone ale ţării, aducând în atenția publicului peste 140 de lucrări de artă plastică (pictură și sculptură) aparţinând a 60 de creatori din București, Reșița, Galaţi, Iaşi și Bacău.
În deschiderea salonului au susținut alocuțiuni Gheorghe Geo Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale și Florin Zăncescu, director al Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău.
Juriul, alcătuit din personalități artistice din domeniu și prezidat de artistul plastic Vasile Crăiță Mândră, a decis asupra celor mai valoroase lucrări, autorii fiind răsplătiţi cu premii acordate de cele două instituţii organizatoare. Prezentarea expoziţiei a fost susținută de criticul de artă Iulian Bucur.
Momentul muzical a fost oferit de „Taraful Hora” ce are în componență pe Mihai Bălan (acordeon), Marco Bălău (contrabas), Constantin Răzvan (chitară) și Robert Romanescu (saxofon).


Programul cultural pentru anul 2019 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european”

Galerie foto