Legate de un parteneriat rodnic în plan artistic, ce țintește spre obiectivul acomodării publicului local cu elita pianistică a lumii, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău și Asociația de Concerte „SYRINX” au bucuria de a anunța organizarea în luna aprilie a celei de-a doua ediții a programului „Serile pianistice”. Evenimentul va avea loc vineri, 7 aprilie 2023, ora 17.00, în spațiul expozițional al Muzeului de artă contemporană „George Apostu”, avându-l ca invitat special pe Cristian Sandrin, un remarcabil talent artistic șlefuit până la sclipiri diamantate de școlile de muzică din România și Marea Britanie.

Cristian Sandrin a crescut într-o familie cu tradiție muzicală, primii pași în universul pianistic fiindu-i coordonați de tatăl său, profesorul Sandu Sandrin. Este absolvent al Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, acolo unde studiul intens al pianului a fost realizat sub atenta îndrumare a profesorilor Marina Dragomirescu și Cristian Dumitrescu. Ulterior, trecând prin etapa britanică a educației sale muzicale, Cristian a absolvit Royal Academy of Music, cea mai veche școală de profil din Marea Britanie, cu First Class Honours, finalizând studiile cu Advanced Diploma la prestigioasa instituție britanică, la clasele profesorilor Diana Ketler și Christopher Elton.

Cristian Sandrin a avut recitalul de debut în septembrie 2017, la Wigmore Hall, în trecut oferind concerte pe alte scene londoneze, cum ar fi St-Martin-in-the-Fields, St. James Piccadily, Templul Masonic din Londra și Queen Elisabeth Hall. Între 2018 și 2020, Cristian a oferit numeroase recitaluri și concerte cu orchestra în cadrul unui turneu britanic oferit de Countess of Munster Recital Scheme. Printre alte scene importante europene se numără Salle Cortot din Paris, Teatrul La Fenice din Veneția, Palazzo Montepulciano din Italia, Leipzig Hochschule, Salla Manuel de Falla din Madrid, Sala Filarmonicii din Sofia și, nu în ultimul rând, pe scena prestigiosului Ateneu Român. A participat la Festivalul Internațional de Pian din Naarden, Olanda, festivalul Eifel Musicale din Germania și Festivalul KamerArt din România.

În iunie 2021, Cristian a debutat ca solist cu Filarmonica „George Enescu”, legătura culturală cu țara de origine fiind una trainică: a concertat în România, în postură solistică împreună cu Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica din Râmnicu-Vâlcea, Târgu Jiu, Oxford Simfonia și Orchestra Simfonică București, colaborând cu dirijori precum Ovidiu Bălan, Florin Totan, Constantin Adrian Grigore și Marc Cikes.

Impresionanta sa experiență profesională, farmecul personal și remarcabilul său talent artistic constituie argumente solide pentru ca publicul băcăuan să fie prezent în sala Muzeului de artă contemporană „George Apostu” la întâlnirea din data de 7 aprilie 2023.

În program, Sonatele pentru pian op. 109, 110 și 111, Ludwig van Beethoven.

Pentru anul 2023 programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub egida „Tradiție și Credință – Trepte ale Desăvârșirii”.

BILETELE POT FI PROCURATE DE PE PLATFORMELE MYTICKET.RO, ENTERTIX.RO ȘI LA MUZEUL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „GEORGE APOSTU”, ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA CONCERTULUI.