Fiind o constantă a programelor culturale marca Centrul de Cultură „George Apostu”, finalul de an ne găsește dimpreună cu „patronul” nostru spiritual, sculptorul originar din Stănișeștii Bacăului ce a vorbit lumii întregi despre frumusețea civilizației în care s-a născut prin intermediul limbajului de o simplitate tainică, pe care dalta sa l-a lăsat scris în esențele tari ale stejarilor noștri seculari.

Parte din spectrul larg al domeniilor cultural-artistice abordate de Centru de-a lungul anului 2021, programul aniversar „Apostu ʼ87” este consacrat împlinirii a 87 de ani de la nașterea sculptorului patronimic, George Apostu (1934-1986). Luând în calcul personalitățile invitate și conținutul cultural propus, programul zilei de 20 decembrie 2021 se anunță a fi unul deosebit de atractiv:

– Expoziție de fotografie „Tur de confrerie”, ce poartă semnătura cunoscutului artist vizual Ovidiu Ungureanu; curator, criticul și istoricul de artă Maria Pașc;

– Spectacolul cărții – invitat special, scriitorul Dan Perșa, autor al volumului „Bestiarro” (Editura Humanitas, 2021); prezintă criticul literar, lector univ. dr. Adrian Jicu;

– „Acasă la Apostu”, recital cameral susținut de Cvartetul „Avantgarde”, în componența: Ciprian Sicinschi (vioara I), Alexandru Timilie (vioara a II-a), Ilinca Sbanțu (violă) și Liviu Mera (violoncel), instrumentiști ai Orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău; invitat special, Maria Moraru (muzician, compozitor). În program: lucrări de Johann Strauss, Colinde tradiționale românești, selecție și aranjament realizate de Maria Moraru, „Eine Kleine Weihnachtsmusik”, aranjament realizat de Mihai Gherghelaș.

O veritabilă reuniune a valorilor băcăuane, în cinstea unei personalități marcante a acestor locuri, în prag de Crăciun, ca un colind ce sădește speranța de bine, ce ne așază în albia propriei noastre identități, cu bucuria de a redescoperi frumosul de dincolo de banalitatea cotidianului zilnic.

Luni, 20 decembrie 2021, începând cu ora 16.00, în sala de expoziții a Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu”, publicul iubitor de cultură și artă este așteptat la un festin cultural aniversar.

Locurile sunt limitate; accesul la eveniment se face conform reglementărilor în vigoare privind combaterea și răspândirea virusului SARS-Cov 2.

Programul cultural pentru anul 2021 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Identitate și Diversitate – Ferestre Deschise”.

Galerie foto