De 12 ani, data de 15 ianuarie a devenit sinonimă cu Ziua Culturii Naționale, motiv de bucurie și de întâlnire sub generoasa cupolă a etosului românesc. Având în vedere contextul legislativ existent și misiunea specifică oricărei instituții de cultură de relevanță națională – aceea de promovare a valorilor și personalităților culturii românești, Centrul de Cultură „George Apostu” a onorat această zi aniversară prin organizarea unui program cultural-artistic derulat în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „George Apostu”. Au participat elevi de la clasa de canto ai colegiului, coordonați de prof. dr. Andreea Simon (canto) și prof. Elvis Condrea (pian).

 Derulat sub titulatura „Nu spera și nu ai teamă”, programul a avut, firesc, o puternică amprentă eminesciană, marcând totodată debutul programului cultural pentru anul 2022.

Programul a cuprins lucrări muzicale inspirate din creația poetică eminesciană, interpretate de elevii Cioiniag Miruna – clasa a XI-a D, „Pe lângă plopii fără soț”, muzica Guilelm Șorban, Coman Irene – clasa a XII-a A, „Stelele-n cer”, muzica Nicolae Bretan, Agiurgioaiei Andreea și Bogdan Iorga (vioară) – clasa  XII-a A, „Sara pe deal”, muzica Vasile Popovici, Silvia Păduraru – clasa a XII-a A, „Eminescu”, muzica Doina și Ion Aldea Teodorovici și prof. dr. Andreea Simon – „Ce te legeni, codrule”, muzica Nicolae Bretan. Prof. Elvis Condrea a interpretat la pian „Preludiu” în Do-diez Minor, de Serghei Rahmaninov și „Studii simfonice”, de Robert Schumann, iar împreună cu un talent de excepție Bogdan Iorga (vioară) au interpretat „Libertango” de Astor Piazzolla.

Calitatea interpretărilor tinerilor elevi ai Colegiului Național de Arte „George Apostu”, excepționala prestație a profesorilor coordonatori și conținutul plin de optimism al mesajelor transmise de gazda evenimentului, Gheorghe Geo Popa, au conturat în jurul acestui eveniment o atmosferă emoționantă, înălțătoare.