În intervalul 10 – 12 iunie 2017, se desfăşoară la Bacău, sub genericul „Aşteptându-l pe… Samuel Beckett”,  două conferinţe şi un atelier de cercetare-creaţie, avându-l ca invitat special pe Liviu Dospinescu, profesor de studii teatrale la Universitatea Laval (Québec, Canada). Evenimentul este organizat de Grupul de cercetare interdisciplinară „Logos” de la Facultatea de Litere a  Universităţii „Vasile Alecsandri”, în colaborare cu Centrul de Cultură „George Apostu” şi Teatrul Municipal „Bacovia”.

Liviu Dospinescu a absolvit Facultatea de Litere şi Ştiinţe a Universităţii „Ştefan cel Mare”, Suceava, în 1996. Între 1998-1999 a urmat studii de DEA (Diplôme d’études approfondies) în Semiotica teatrului şi a audiovizualului la Université de Toulouse 2 – Le Mirail (Franţa). Interesul pentru limbă şi literatură se îmbină din ce în ce mai strâns cu cel pentru teatru şi artele spectacolului.

În 2006 a obţinut diploma de Philosophiae Doctor absolvind programul de Doctorat în studii şi practici ale artelor al Université du Québec à Montréal. De-a lungul parcursului canadian, i s-a oferit şansa de a preda la mai multe universităţi: Université du Québec à Montréal (2004, 2008), apoi la University of Ottawa (2006-2007). Începând din anul 2008, este profesor în studii teatrale la Université Laval din Québec. Ca profesor şi cercetător a publicat numeroase articole şi a ţinut conferinţe la Montreal, Tokyo, Birmingham, Munich, Constanţa, Botoşani.