Vineri, 2 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, Centrul de Cultură „George Apostu”, în parteneriat cu Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România și cu Filiala Bacău a Uniunii Armenilor din România, organizează o lansare de carte care îl va avea ca invitat special pe cunoscutul scriitor Varujan Vosganian.

Prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian este autor de poezie (Șamanul albastru – 1994, Ochiul cel alb al reginei – 2001, Iisus cu o mie de brațe – 2005 și Cartea poemelor mele nescrise – 2015) și proză (Statuia comandorului – 1994, Cartea șoaptelor – 2009, Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri – 2013, Copiii războiului – 2013).

Romanele sale au obținut numeroase premii naționale și internaționale, fiind traduse în peste 20 de limbi. Cartea șoaptelor a fost desemnată, în anul 2015, cartea-simbol Worldwide Reading pentru condamnarea genocidului.

Cu această ocazie, va fi lansat volumul Statuia comandorului (ediția a II-a, POLIROM, 2018). Cartea va fi prezentată de criticii Vasile Spiridon și Adrian Jicu, iar moderatorul evenimentului va fi actorul Gheorghe Popa.

Partea muzicală va fi asigurată de Maria Săilă, Darius Zorilă și Mihnea Berilă, de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”. Ei vor susține un recital de pian, sub coordonarea doamnei profesoare Cornelia Zurita Villafranca.