În cadrul tradiționalului proiect „Educație-cultură. Cultură-educație”, derulat de Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „George Apostu”, în spațiul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu” s-a desfășurat, în data de 6 februarie 2023, un masterclass de artă fotografică, coordonat de prof. Luminița Radu, prof. Bianca Rotaru și prof. Lăzureanu Ionela.Elevii claselor a XI-a și a XII-a, de la specializarea artă plastică și arhitectură, au participat cu entuziasm la un atelier de artă fotografică, ce l-a avut în prim-plan pe artistul vizual Ovidiu Ungureanu, semnatar al expoziției de fotografie „Castele și palate”.

În cadrul atelierului, elevii au interacționat cu artistul, au intrat în contact cu viziunea fotografului, cu sursa de inspirație, în dialogul creat accentuându-se concepte precum unicitate, autenticitate, bariere vizuale etc. Proiectul a vizat aspecte artistice, practice și teoretice în procesul de documentare și realizare a unei fotografii, fiind abordate etapele de parcurs ale unei lucrări de la idee/concept până la momentul expunerii pe simeze.

Directorul Centrului, Gheorghe Geo Popa, a îndemnat elevii să exploreze potențialul nelimitat al creativității, să-și dezvolte capacitatea de exprimare artistică, în special în cadrul unor astfel de parteneriate interinstituționale, care au ca scop final educația.

„E o plăcere să te întâlnești cu tineri și viitori artiști, să răspunzi la întrebări și să te afli printre ei; e foarte important, totodată, să existe un mediu cultural unde poți împărtăși laolaltă cu tinerii idei, viziuni, experiențe”, a mărturisit Ovidiu Ungureanu, la finalul întâlnirii.