„7 SCRISORI CU AUTOAPRINDERE”
POVESTEA UNEI IUBIRI CE TRANSCENDE TIMPUL
Joi, 13 mai 2021, Centrul de Cultură „George Apostu” a prezentat, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, spectacolul „7 SCRISORI CU AUTOAPRINDERE”, o tulburătoare producție teatrală coordonată de 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐆𝐞𝐨 𝐏𝐨𝐩𝐚, care și-a asumat dubla calitate de scenograf și regizor.
După prelegerea susținută de 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐈𝐨𝐫𝐠𝐚 – magistrală introducere în atmosfera culturală persană de ieri și de azi, cu detalii biografice utile despre autoarea scrisorilor, „rebela” Forugh Farrokhzād – publicul spectator s-a lăsat purtat în universul magic al unei povești de iubire trăită, între extaz și agonie, la cote de neobișnuită intensitate. O poveste de o încărcătură emoțională transformată, nu de puține ori, în lacrimi ce s-au prelins din suflet către exterior, redată magistral prin prestația actriței 𝐄𝐥𝐢𝐳𝐚 𝐍𝐨𝐞𝐦𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐮 (Bacău), a tânărului dansator 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐬𝐜𝐡𝐢 (Iași) și, nu în ultimul rând, prin vocea magic-gravă și sunetele de tambur ale compozitorului 𝐀𝐥𝐢 𝐀𝐬𝐠𝐡𝐚𝐫 𝐑𝐚𝐡𝐢𝐦𝐢 (Iran).
O fascinantă pledoarie pentru cunoaștere, pentru deschiderea către alte spații de cultură și civilizație, pentru regăsirea umanității din noi sublimată în iubire.