În dimensiunea sa națională și europeană, promovarea dansului contemporan a fost și este pentru Centrul de Cultură „George Apostu” un reper important al activităților cultural-artistice din fiecare an, experiența acumulată în acest domeniu în ultimii cincisprezece ani metaformozându-se deja în tradiție instituțională.

Desfășurată sub egida AREALspațiu pentru dezvoltare coregrafică & Centrul de Cultură „George Apostu”, în perioada 1-10 octombrie 2021, rezidența de dans contemporan este un demers artistic de conștientizare a efectelor pandemice asupra fiecăruia dintre noi, la nivel fizic și psihic, un exercițiu de sinceritate menit a aduce la suprafață rănile mai puțin văzute generate de teamă, de claustrare, de însingurare. Participanții în rezidență sunt coregrafi cu o bogată experiență internațională, care le-a conturat personalitatea artistică, individualizată în stiluri și limbaje proprii diferite – Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante și Cosmin Manolescu.

Rezidența de la Centrul de Cultură „George Apostu”, o primă etapă în derularea acestui proiect, s-a finalizat la sfârșitul lunii octombrie în București și a fost încununată de premierele spectacolului de dans contemporan „În căutarea corpului pierdut” de la Bacău – 3 noiembrie 2021, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, și din București – 6 și 7 noiembrie 2021, la sediul AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Spectacolele sunt construite sub forma unei instalații hibride performative care chestionează relația publicului cu artiștii. Performance-ul, prima creație colectivă AREAL, vorbește despre efectele pandemiei asupra corpului și despre schimbările de stări, emoții, fizicalitate în construcția unui nou corp colectiv.

Co-producția AREAL și Centrul de Cultură „George Apostu” este realizată în cadrul proiectului „AREAL coregrafic”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Galerie foto