TATĂL, FIII ȘI FLUTURII – CICLURILE ETERNITĂȚII. APOSTU ’85

De 29 de ani, la finalul lunii decembrie, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău își onorează obligațiile morale față de patronul său spiritual, omagiindu-i numele și opera în cadrul unor activități aniversare prilejuite de nașterea sa.


Anul acesta, pe 21 decembrie, sub titulatura „Tatăl, Fiii și Fluturii – Ciclurile eternității”, vom aniversa 85 de ani de la nașterea marelui sculptor George Apostu, unul dintre Fiii Bacăului care și-au câștigat dreptul la Eternitate prin geniu, prin simplitate plină de înțeles și, nu în ultimul rând, prin neliniște și râvnă creatoare; o neliniște ce a iradiat din comuna Stănișești (județul Bacău) până în cele mai îndepărtate spații geografice.


Programul aniversar al zilei de 21 decembrie cuprinde, printre altele, vizionarea unor secvențe din interviul acordat Ruxandrei Garofeanu de către George Apostu și alocuțiuni susținute de prof. Dan Petrușcă și prof. dr. Alin Sebastian Popa. Întâlnirea va avea loc la Centrul de Cultură „George Apostu”, începând cu ora 11.00.